Windows 10-upgrade icoon in taakbalk

Via een icoon in de taakbalk laat Microsoft sinds vorige week aan haar gebruikers weten dat ze gratis naar het nieuwe Windows 10 besturingssysteem kunnen upgraden.

Windows 10-upgrade icoon in taakbalk

Aardig wat klanten van Olyses hebben deze melding nog niet opgemerkt, terwijl enkele van onze klanten dachten dat de melding van een virus of malware afkomstig was. Dit is gelukkig niet het geval. Zo stelt Microsoft haar gebruikers ook gerust in een recent bericht.

Door te reserveren, kun je Windows 10 gratis downloaden en installeren vanaf het moment dat Microsoft het nieuwe besturingssysteem lanceert. Inmiddels is die releasedatum bekend: 29 juli 2015. De download zelf is circa 3 GB groot.

Advies

Olyses wil echter haar klanten aanraden terughoudend te zijn met het gebruiken van dit aanbod. Het lijkt een aardige geste van Microsoft, zo’n gratis update van besturingssysteem. Het is echter onduidelijk welk betaalmodel Microsoft in de toekomst voor Windows 10 gaat hanteren. Er zijn bronnen die voorspellen dat er later op abonnementsbasis voor moet worden afgerekend. Daarnaast is ook nog niet bekend hoe compatibel dit nieuwe besturingssysteem is met de huidige gebruikte software, vooral bij onze klanten in de zorg die met specifieke software werken.

Zolang niet duidelijk is welke technische veranderingen zijn doorgevoerd en hoe het businessmodel achter Windows 10 zich gaat ontwikkelen, raden we upgraden af. Wanneer er meer duidelijkheid omtrent Windows 10 en de functionaliteit is zullen wij hier bericht over geven.

Icoon uitschakelen

Het icoon in de taakbalk en de meldingen die u er van ontvangt, kunnen als volgt worden uitgezet:

  1. Ga naar Start, type taakplanner in de zoekbalk en open de Taakplanner.
  2. Volg in bibliotheek voor Taakplanner het volgende pad: Microsoft > Windows > Setup > gwx.
  3. Verwijder de taken met de naam launchtrayprocess en refreshgwxconfig.
  4. Na herstarten van de PC komt de icoon niet meer terug.

Voor alle klanten die gebruik maken van onze Remote Service wordt dit op de achtergrond door Olyses geregeld.

Comments are closed.