Clouddiensten & verbindingen

Werken in de cloud is een breed begrip.

Veel van ons nemen al ergens in een of andere vorm een cloudproduct af. Olyses helpt graag met een afgewogen advies over het gebruik van de cloud.

Microsoft 365

Veel vragen gaan vandaag de dag over de mogelijkheden en het gebruik van Microsoft 365. Met Microsoft 365 kan mail, Office en cloudopslag worden gecombineerd in één product. Ook in de zorg wordt het steeds vaker ingezet. Olyses heeft veel ervaring met kleine en grote oplossingen met 365 en kan u uitgebreid adviseren en helpen, gecombineerd met oog voor veilig werken.

Backup online

Backup’s zijn belangrijk om te voorkomen dat systeemfalen niet tot dataverlies leidt. We weten het allemaal wel, maar in de praktijk treffen wij nog veel situaties aan waarin over dataveiligheid niet of nauwelijks is nagedacht. Denkt u maar eens aan al die uren die in uw archief of bibliotheek met documenten hebben gekost om te verzamelen en te scannen.

Olyses kan u helpen met het inrichten van lokale of online backupfaciliteiten. In grote gebouwen of organisaties met meerdere vestigingen is het vaak voldoende om op een andere plek een eigen server of NAS (network attached storage) neer te zetten. Is die mogelijkheid er niet, dan kunt u gebruik maken van onze online backup mogelijkheid. Online backupdiensten binnen het goed beheerd zorgssysteem (GBZ). In elke situatie maken wij uw data veilig en weer snel toegankelijk in geval van calamiteit. Geen gedoe met tapes meer en geen zorgen over de veiligheid van uw gegevens. Vaak doen we dat in combinatie met onze eigen lokale serveroplossing, waarmee wij een volledig continuïtiteitszeker systeem bieden. Wilt u meer weten over onze backupsystemen, neem contact met ons op.

Hosted werkplekken en thuiswerkverbindingen

vanuit elke plek werken op een werkplek in de cloud of juist vanuit huis op een werkplek in de praktijk. Technisch is veel mogelijk. Daarbij is een goed beveiligde verbinding net zo belangrijk als de beveiliging van het platform waarmee je wil verbinden. We hebben inmiddels al heel wat van deze constructies opgeleverd. We maken graag kennis om over de mogelijkheden verder te praten.

E-mail

Olyses biedt ondersteuning bij uw e-mail. Of u gebruik maakt van Outlook op uw desktop, webmail buiten kantoor of zelfs op uw smartphone of tablet, wij beschikken over een voordelige en veilige oplossing.

Olyses heeft voor grote en kleine organisaties mailhosting op maat. Elk account geeft de gebruiker de mogelijkheid tot pop mail in combinatie met MsOutlook, maar heeft altijd ook de mogelijkheid om op internet toegang te krijgen tot de mail, agenda en contactpersonen, middels een op Outlook lijkende webmail interface. Uw mailaccounts wordt beschermd tegen virussen en spam en zijn op afstand door ons te beheren. Zo is een nieuw account of een wijziging snel geregeld, zonder dat u er omkijken naar heeft. Ook het delen van een gezamenlijke inbox en agenda behoort tot de mogelijkheden.

Webhosting en webdesign

Daarnaast kunnen wij u ook van dienst zijn met het ontwerpen en bouwen van een website naar moderne technische maatstaven.  Een website die zich bijvoorbeeld aanpast aan mobiel gebruik, als de pagina wordt bekeken op een tablet of telefoon. En een product waarin u zelf, zonder kennis van de techniek erachter, wijzigingen kunt doorvoeren, nieuwe teksten en afbeeldingen kunt plaatsen en structuur kunt aanpassen.

Zowel de vormgeving van de website als de bouw en hosting kan bij Olyses in één hand blijven en dat is makkelijk en snel. En we helpen u graag met integratie van Social Media en andere technische toepassingen in de website.