Welke barcodescanners nodig voor FMD?

Waarschijnlijk heeft u het al gehoord. Vanaf februari 2019 zijn medicijnen verplicht voorzien van unieke serienummers. Dit is een maatregel tegen vervalsing uit de Falsified Medicines Directive (FMD) van de Europese Commissie.

Welke barcodescanners nodig voor FMD?

Waarschijnlijk heeft u het al gehoord. Vanaf februari 2019 zijn medicijnen verplicht voorzien van unieke serienummers. Dit is een maatregel tegen vervalsing uit de Falsified Medicines Directive (FMD) van de Europese Commissie. Deze serienummers zullen op de doosjes worden aangebracht in de vorm van een 2D barcode. In die barcode is niet alleen het serienummer verwerkt, maar ook de productcode, het batchnummer, de vervaldatum en indien nodig het nationaal vergoedingsnummer.

Deze nieuwe barcodes vereisen een moderne 2D barcodescanner, die werken met een andere techniek als de traditionele 1D scanners. Omdat barcodesscanners lang mee gaan, is niet elke scanner die u heeft noodzakelijkerwijs al geschikt voor 2D barcodes. Om dat te testen staat hieronder een voorbeeld van een 2D barcode. Als die door uw scanner van het scherm af scanbaar is, is de scanner geschikt voor de nieuw voorgeschreven barcodes.

Heeft u nog oude scanners, dan kunnen we u voorzien van verschillende typen scanners die FMD-proof zijn. De nieuwe scanners kunnen uiteraard ook de oudere types barcodes lezen. Neemt u gerust contact op via 073-5038335 of info@olyses.nl voor meer informatie.

Comments are closed.