Voorlopig afzien van Windows 10 upgrade

Zoals u wellicht heeft vernomen heeft Microsoft op 29 juli de upgrade naar Windows 10 gelanceerd. Gebruikers van Windows 7 en Windows 8(.1) hebben een icoon in de taakbalk staan waarbij de upgrade uitgevoerd kan worden. Wij raden alle zakelijke gebruikers aan om deze upgrade voorlopig niet uit te voeren, omdat nog onduidelijk is welke gevolgen de upgrade heeft voor het functioneren van uw applicaties.

Voorlopig afzien van Windows 10 upgrade

Zoals u wellicht heeft vernomen heeft Microsoft op 29 juli de upgrade naar Windows 10 gelanceerd. Gebruikers van Windows 7 en Windows 8(.1) hebben een icoon in de taakbalk staan waarbij de upgrade uitgevoerd kan worden. Wij raden alle zakelijke gebruikers aan om deze upgrade voorlopig niet uit te voeren, omdat nog onduidelijk is welke gevolgen de upgrade heeft voor het functioneren van uw applicaties.

Zorgsector
Zeker gebruikers in de zorgsector raden we de upgrade af. Zorg-gebruikers kunnen er niet zeker van zijn dat hun HIS/XIS na de upgrade nog goed functioneert. Zo heeft PharmaPartners aangekondigd nog niet klaar te zijn voor het ondersteunen van Windows 10. Ook zij raden de upgrade af tot zij hun tests hebben voltooid.

Uiteraard is ook Olyses bezig met het testen van de nieuwe Windows versie. Wij hebben echter op dit moment nog onvoldoende informatie over de gevolgen van de upgrade.

Doorwerken geen probleem
Doorwerken met Windows 7 of Windows 8(.1) geeft geen problemen. Windows 7 wordt nog tot 2020 door Microsoft ondersteund met updates, Windows 8 nog langer. De vraag is daarom welke toegevoegde waarde de upgrade naar Windows 10 heeft voor huidige zakelijke gebruikers van Windows 7 en 8.1. Ook voor dit onderwerp geldt in onze ogen het adagium: “If it’s working, don’t fix it”. Mocht u toch nieuwsgierig zijn naar Windows 10, dan raden we aan dat thuis te doen op een PC die geen kritische functie vervult.

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze servicedesk via 073-5038335 of per e-mail via servicedesk@olyses.nl

Comments are closed.