100% veilig e-mailen met Olyses SecureMail

Zorgprofessionals die privacygevoelige informatie willen uitwisselen, zonder ingewikkelde beveiligingsmaatregelen, zijn bij Olyses op de juiste plek met SecureMail.

100% veilig e-mailen met Olyses SecureMail

Dankzij onze in eigen huis ontwikkelde oplossing, Olyses SecureMail, kunt u e-mail en gegevens veilig uitwisselen met anderen.

Hoe werkt het?

Omdat uw e-mail niet openlijk wordt verstuurd via de traditionele mailservers, maar wordt aangeboden op een beveiligde server, kunnen de verstuurde gegevens niet worden onderschept. De geadresseerde krijgt per e-mail bericht dat een bericht of een bijlage klaar staat op de beveiligde omgeving. Na authenticatie kan het bestand of het bericht worden ingezien.

Waarom Olyses SecureMail?

Publieke e-mailproviders, zoals bijvoorbeeld Gmail, XS4All of Ziggo, zijn niet veilig omdat zij gebruik maken van traditionele mailservers. Kwaadwillenden of hackers kunnen de e-mail in transit onderscheppen en lezen. Er zijn zelfs providers (bijvoorbeeld Gmail) die de berichten analyseren en hiermee hun geld verdienen. Dat u een provider betaalt voor een e-mailaccount, wil dus nog niet zeggen dat het 100% veilig is. SecureMail is dat wel.

Bijkomend voordeel van SecureMail is dat het ook mogelijkheden geeft om veel grotere bestanden uit te wisselen dan met e-mail gebruikelijk is.

Wanneer gebruikt u Olyses SecureMail?

SecureMail is bedoeld voor het uitwisselen van gevoelige gegevens van bijvoorbeeld medische, financiële of technische aard. Veel zorgverleners wisselen nu al onderling gegevens uit via het informatiesysteem (HIS, AIS, etc.). Dit gebeurt via EDI, een veilige en gestandaardiseerde manier van gegevensuitwisseling. SecureMail is een aanvulling hierop. Voor gegevens die wel gevoelig zijn, maar niet in het informatiesysteem kunnen worden uitgewisseld.  In sommige gevallen wordt het ook gebruikt als vervanger voor faxverkeer, dat steeds minder goed functioneert in het VoIP tijdperk.

Makkelijk geïntegreerd in Outlook

Bij Olyses SecureMail gebruikt u uw eigen e-mailadres voor het verzenden van berichten. En dankzij onze plugin voor Outlook wordt veilig e-mailen met een druk op de knop mogelijk, in uw eigen vertrouwde lokale e-mail client. De ontvanger krijgt het bericht ook binnen via zijn eigen e-mail.

De beveiliging wordt niet automatisch op alle e-mails toegepast. U kunt bij het verzenden eenvoudig kiezen of het beveiligd moet worden verstuurd of niet.

Aanvragen van Olyses SecureMail

Wilt u gebruik maken van onze SecureMail dienst, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Stuur hiervoor een e-mail naar servicedesk@olyses.nl of bel met 073 – 503 8335. U kunt onze SecureMail ook gratis een maand op proef nemen, om te ervaren hoe het werkt.

Comments are closed.