Hoe veilig is gratis opslag?

Veel gebruikers denken dat bijvoorbeeld Dropbox en Google drive veilig zijn, maar dit is in werkelijkheid niet het geval.

Hoe veilig is gratis opslag?

Back-ups zijn belangrijk voor bedrijven om te zorgen dat data veilig staat opgeborgen. Veel mensen denken dat de veelgebruikte diensten als ‘Dropbox’ of ‘Google Drive’ veilig genoeg zijn om voor zakelijke doeleinden te gebruiken. Dat is niet het geval, vinden wij.

Neem Dropbox als voorbeeld. Dropbox-bestanden worden in het buitenland opgeslagen en er wordt geen encryptie (versleuteling) op de bestanden toegepast voordat ze naar de server worden gestuurd. In de voorwaarden van Dropbox is bovendien te vinden dat de bestanden na het uploaden eigendom zijn van Dropbox. In theorie mag dropbox uw bestanden dus voor hele andere doeleinden gebruiken.

Olyses biedt een veilig en stabiel alternatief, de bestanden worden op de host (waar de bestanden zich bevinden) versleuteld en zo naar onze servers weggeschreven, het datacenter waar onze servers zich bevinden is in Nederland en heeft de nodige certificeringen die ervoor zorgen dat uw data veilig is.
Tevens kunt u met onze oplossing veilig bestanden delen met derden en collega’s, zowel binnen als buiten uw bedrijf. Er kunnen verschillende mappen (shares) aangemaakt worden en deze kunnen worden voorzien van een wachtwoord.

Bent u geïnteresseerd in een veilige online oplossing? Neem dan contact met ons op!

Comments are closed.